Hospice Acacia

In hospice Acacia van Zorggroep Elde is ruimte voor drie gasten die in de terminale fase van hun leven zijn.

De gasten en hun familie worden verzorgd en ondersteund door het zorgteam van Acacia in samenwerking met vrijwilligers van Nabij.

De vrijwilligers zijn gastvrouw of gastheer in het hospice.

Betekenis van de naam

Op 7 januari 2013 opende het hospice haar deuren en kreeg toen de naam Acacia.

Het hout van de acaciaboom staat bekend om zijn hardheid en duurzame kwaliteit. Om die reden wordt het in de culturen rond de Middellandse Zee beschouwd als symbool voor onsterfelijkheid en eeuwig leven, en voor de overwinning op de dood. Maar het is ook symbool van eerbied en terughoudendheid.

De bloesem is rood en wit van kleur. Daarom is de acacia ook symbool voor dood en wederopstanding.

De stekels werden wel gezien als symbool voor de maansikkel.

Ook in de bijbel is er sprake van de acacia. Uit zijn hout moesten de ark van het verbond, het tabernakel en het brandofferaltaar vervaardigd worden (resp. Exodus 30: 1; 36: 20 en 37: 25).

Er is een christelijke legende die vertelt dat Jezus’ doornenkroon was gemaakt van acaciatakken: enerzijds duidt dat op het lijden van Jezus; anderzijds wijst het vooruit naar zijn opstanding uit de dood.

Acacia komt algemeen voor in Nederland net als de Meidoorn, Berk, Linde, Lijsterbes, Hazelaar en Egelantier.

Een foto-impressie

Telefoon contactgroep

Het nummer 06-13101376 is zeven dagen per week direct of per voicemail bereikbaar

Doneren?