Sfeerimpressie IDPZ thema-avond 10 oktober 2018

Lezing door Sander de Hosson

 

Woensdag 10 oktober 2018 waren wij te gast bij het Jacob Roeland Lyceum voor de jaarlijkse bijeenkomst in het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Nabij deelt de organisatie voor deze avond met haar Boxtelse zorgpartners Zorggroep Elde, Hospice Acacia, Contour de Twern, Stand By, Woonwijs en Vivent. Een unieke samenwerking waarbij de werkgroep elk jaar weer, met veel enthousiasme een mooie bijeenkomst tot stand brengt.

 

Dit jaar konden wij ons verheugen op een lezing door Sander de Hosson, longarts in het ziekenhuis is Assen. Met zijn specialisatie in de palliatieve zorg, stelt Sander het stervensproces centraal. Zowel uit perspectief van de patiënt als van de zorgprofessional. Op zeer beeldende en indrukwekkende wijze nam hij de zaal mee in de emoties en beslissingen waarvoor patiënt en professional komen te staan als het einde van het leven concreet in zicht komt.

 

Een volle zaal met zo’n 300 geïnteresseerden, mantelzorgers, vrijwilligers en zorgprofessionals heeft ademloos geluisterd naar het prachtige verhaal van Sander de Hosson. De muzikale ondersteuning door Harry Hendriks maakte de avond compleet.

 

Een speciaal dank je wel aan ons bevlogen bestuurslid Charlotte de Windt-de Reeper die de presentatie voor haar rekening nam.

Hieronder de foto's die onze "hof-fotograaf" die avond heeft genomen.

TIP

De columns van Sander de Hosson verdienen een bijzondere vermelding, ze zijn vaak ontroerend, inspirerend en wijs.

Waakhulp nodig?

Het nummer 06-13101376 is zeven dagen per week direct of per voicemail bereikbaar 

Andere vragen?

Stel ze via het contactformulier !

Doneren?

Wilt u ons werk steunen? Uw bijdrage is meer dan welkom
IBAN NL31 INGB 0004884285
Stichting Nabij heeft een ANBI status.

Vrijwilliger worden?

Klik hier voor meer info over het vrijwilligersprofiel